Grillad torsk med rött vin.

Helgen är redan över och denna helgen bestod främst av middagsbjudning med fina vänner. Jag fick ett vintips på tv4 morgon ett Piemonte från Italien som jag blev sugen att testa. Detta skulle då passa utmärkt till svamp och tryffel även till fisk eller ljust kött. Första tanken var att göra en tortellini med skinkfyllning toppad med tryffel och parmesan tillsammans med en svamp sås. Men då det var grillväder slutade det med grillad torsk i folie serverat med potatis och kantarellsås samt toppad med vindelrökt skinka. Älskar att man kan experimentera med dessa vita mer fast fiskar tillsammans med rödvin. Kan varmt rekommendera att börja grilla mer fisk då det är ett toppen alternativ till kött och alla sommargrönsaker som passar till att grilla är helt ljuvliga. Sedan den nya gasolgrillen kom till vårt hushåll har vi dels testat grilla det mesta som finns att testa men det finns en stor fördel och enkelhet både i att starta grillen och även hålla kolla på värmen under matlagning, vilket passa mig utmärkt.

Kan varmt rekommendera vinet Piemonte - Barbera, Italien 2017  som är ett prisvärt bärigt vin och skall passa förutom det ovan nämnda rätterna även till vegetariska rätter. 109kr för flaskan och ett extra plus är att det även är ekologiskt.

Nästa lediga helg har jag tänkt att utforska samma vin till min tänkta pastarätt för att se om det passar till. Mitt nästa uppdrag bli ju även att lära mig fotodokumentera rätterna på ett bra och rättvist sätt, vilket jag tycker är svårt med en lyckad uppläggning. Men övning ger färdighet så att säga.

 
 
 

Kommentera här: